1963 yılında 5000 yıllık bir dokuma tarihine sahip olan Denizli’nin şirin ilçesi Buldan’da dokumacılıkla uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.
İlk orta ve lise öğrenimini Buldan’da tamamladı. Buldan’da ki çoğu ailenin de olduğu gibi Fatma’nın ailesinin de ana geçim kaynağı dokumacılıktı. Babası Buldan’a özgü ‘’Sarı üslük’ annesi ise ‘’Sofra bezi’’ dokurdu. Bu nedenle Fatma da küçük yaşlardan itibaren dokumayla iç içe oldu.
Lise çağlarında dikiş makinesi ile havlu kenarlarını dikmeyi ve Buldan’a özgü kasnak makinesi nakışı yapmayı öğrendi. Evlendikten sonra da aile bütçesine katkı sağlamak için kasnak makinesinde nakış yapmaya devam etti. Evliliğinden bir oğlu ve bir kızı oldu. Çocukları büyüdüğünde hobi olarak el tezgahı ile dokuma yapmayı öğrenmeye karar verdi. 2012 yılında Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen El Tezgahı Dokuma Kursu’na katılarak dokumanın inceliklerini öğrendi.
2012 yılında kurs bitiminde eşinin ailesinden kalan Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan tescilli olan tarihi bir eve el tezgahı kurdu ve hobi olarak yapmaya başladığı el tezgahında dokuma yapmak, Fatma için küçük bir işe dönüştü. Şu an bu el tezgahında ipekten, pamuktan, bambudan ve Buldan’a özgü bükülü iplikten şallar, fularlar ve peştemaller dokumaktadır.
2016 yılından itibaren el emeği ürünleri, Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile tanıtılmaya başlandı ve bu sayede Amerika, Hollanda, İsviçre gibi dünyanın çeşitli yerlerine gitti.